Historische stadsmuur Doetinchem verdwijnt voorlopig onder wegdek

DOETINCHEM - De historische kazemat die onlangs werd ontdekt bij de aanleg van een riool in Doetinchem, is de komende tijd niet meer te zien. De gemeente Doetinchem gaat onderzoeken wat er verder moet gebeuren met de mogelijk 500 jaar oude muur.

De kazemat bevindt zich net naast het kruispunt met de Raadhuisstraat en IJsselkade. Uiterlijk in maart 2019 besluit het college van b&w welke mogelijkheid voor deze locatie het meest geschikt is.

De bijzondere vondst wordt ter bescherming weer zorgvuldig afgedekt met zand. Als de werkzaamheden op dit deel van de Terborgseweg eind dit jaar gereed zijn, wordt de weg voorzien van tijdelijke verharding zodat het verkeer er weer overheen kan rijden.

Markering op het wegdek

De definitieve laag asfalt wordt nog niet aangebracht zodat de weg gemakkelijk weer opgebroken kan worden. De plaats van de vondst wordt op het wegdek gemarkeerd zodat de plek te herkennen is voor weggebruikers en bezoekers.

Op het voetpad in de buurt komt tijdelijk een banner met een foto van de archeologische vondst en meer informatie hierover.

Zie ook:

 

Deel dit artikel: