Oude tijden herleven voor ijshockeyers Nijmegen

Nijmegen Devils (archief
Nijmegen was tijdenlang toonaangevend in het ijshockey. Die tijden lijken te gaan herleven. © Broer van den Boom
NIJMEGEN - Nijmegen was tijdenlang toonaangevend in het ijshockey. Die tijden lijken te gaan herleven.
De Ahoud Devils zijn namelijk uitstekend begonnen aan het seizoen. Na vier wedstrijden gaan de Nijmeegse ijshockeyers fier aan kop in de BeNe-League, een competitie met ploegen uit Nederland uit België. Nijmegen won alle vier de wedstrijden, waaronder twee afgelopen weekend. Eerst ging Geleen er in het eigen Triavium met 11-1 aan en vervolgens werd uit tegen Amsterdam met 6-3 gewonnen. Eerder plaatsten de Devils zich ook al voor de halve finales van de beker.
Nijmegen werd in 2010 voor het laatst kampioen, maar ging vervolgens failliet. Na een doorstart speelde de club enkele jaren op een lager niveau, maar in 2015 keerden de Devils terug in de BeNe-League. En dit seizoen draait Nijmegen voor het eerst echt weer mee in de top.
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!