Politie beëindigt her en der kleine protesten in Nijmegen

NIJMEGEN - Bij de intocht van Sinterklaas in Nijmegen wordt her en der gedemonstreerd door voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. 'We zitten er bovenop, dus demonstranten krijgen nauwelijks de kans', zegt een woordvoerder van de politie.

Toen de boot van Sinterklaas in beeld kwam, ontvouwden tegenstanders van Zwarte Piet aan de overkant van de Waal een groot spandoek. 'Zwarte Piet is racisme', stond er op. Na enkele minuten was het spandoek verdwenen.

Volgens de politie is hier niet door agenten ingegrepen, het spandoek was al weg toen ze ter plaatse waren. 'Er zijn voor- en tegenstanders van Zwarte Piet in de stad. Blijkbaar hebben ze het onderling opgelost.' Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Nijmegen Rechtsaf

De actiegroep Nijmegen Rechtsaf zegt het spandoek van de demonstranten te hebben afgepakt. Een woordvoerder zegt dat leden van Nijmegen Rechtsaf samen met NEC-supporters hadden afgesproken om te zorgen dat het rustig bleef tijdens de intocht.

In kleine groepjes liepen ze door de Nijmeegse binnenstad. Toen ze zagen dat er een spandoek op de Lentse oever werd opgehangen, stonden ze binnen een minuut bij de anti-Piet-activisten en pakten ze het spandoek af. Ze poseren ze ermee op een foto die op Twitter is geplaatst.

De tekst gaat verder onder de tweet:

Volgens de politiewoordvoerder duiken her en der langs de route van de Sint kleine demonstraties op, maar worden demonstranten door agenten gevraagd daar mee te stoppen. 'Het heeft nog niet geleid tot problemen met de openbare orde.'

Zie ook: ons liveblog over de intocht van Sinterklaas in Gelderland

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: