Nieuws

Zevenheuvelenloop hoopt op wereldrecord

NIJMEGEN - De topdeelnemers aan de Zevenheuvelenloop zijn vrijdag tijdens een persconferentie gepresenteerd. De organisatie hoopt op een wereldrecord. Ook de van oorsprong Nijmeegse Susan Krumins doet mee aan de loop, die zondag live te zien is bij Omroep Gelderland.
Aan de 35ste editie van de Zevenheuvelenloop doen zondag 33.000 lopers mee. De hoop is dat een van hen het wereldrecord op de 15 kilometer verbetert. De atleet die onder de 41 minuut 13 loopt, krijgt als bonus 50.000 euro mee naar huis.
Europees marathonkampioen Koen Naert is erbij, net als voormalig wereldrecordhouder Florence Kiplagat. Onder de kanshebbers is ook de Nijmeegse atlete Susanne Krumins, die in 2016 nog winnend over de finish kwam. Zij is bescheiden over haar kans op het wereldrecord en de bijhorende 50.000 euro. 'Ik weet dat ik in betere vorm ben dan 2 jaar geleden. Toen liep ik 49 minuut 30 en ik weet dat ik sneller kan. Maar uiteindelijk richt ik mij niet op de tijd, ik richt mij op de klassering.'

Smart Medal

Alexander Vandevelde, directeur van de Zevenheuvelenloop, introduceerde vrijdag de Smart Medal. Dat is een high tech medaille waarmee loper blij gaan zijn. 'In de Smart Medal zit een chip. Bij de finish houd je die tegen je telefoon en kan je meteen je resultaten en tussentijden zien, met foto's erbij', aldus Vandevelde.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!