Nieuws

Buurtbewoners zamelen handtekeningen in tegen hoogbouw

Buurtbewoners van de Marktstraat in Nunspeet hebben een handtekeningenactie gehouden tegen de hoogbouw op de plek van het oude postkantoor. De handtekeningen zijn donderdag aangeboden aan de burgemeester. © RTV Nunspeet
NUNSPEET - Buurtbewoners van de Marktstraat in Nunspeet hebben een handtekeningenactie gehouden tegen de hoogbouw op de plek van het oude postkantoor. De handtekeningen zijn donderdag aangeboden aan de burgemeester.
Het oude postkantoor wordt gesloopt en daar komt een appartementencomplex van ca. 12 meter hoog voor in de plaats. Omwonenden vragen zich af of de gemeente alles wel goed heeft doordacht. Zo is er volgens hen geen rekening gehouden met onder andere parkeerplekken.

“We hebben straks geen zon meer in huis”

Cees Ponsteen is niet blij met de komst van het appartementencomplex. 'Het is een historisch straatje dat moet worden behouden. Ik heb door dat hoge gebouw een stuk minder lichtinval.' Buurman Gerrit Post is het met hem eens. 'We willen juist vernieuwing in de straat, maar zo'n hoog gebouw is een probleem. Ik ben bang dat mijn huis in waarde zal dalen. We hebben inmiddels 22 handtekeningen opgehaald en aangeboden aan de burgemeester.'

Omgevingsvergunning

De gemeente beoordeelt op dit moment de aanvraag voor een omgevingsvergunning. Pas daarna gaat de bezwaarperiode in en worden de bezwaren behandeld, vertelt persvoorlichter van de gemeente René Veldman. 'We hebben nu een vooraankondiging gehad van de bezwaren. Als men daadwerkelijk bezwaar gaat indienen, worden deze bezwaren behandeld,' aldus Veldman.

Eerdere plannen voor hoogbouw

Twee jaar geleden waren er ook al plannen voor hoogbouw. Toen ging het om een appartementencomplex met twee woonlagen. Die plannen gingen toen niet door. De plannen die er nu liggen zijn voor een appartementencomplex met drie woonlagen.