Route zandauto's Beuningen bekend

NIJMEGEN - De definitieve route voor het zandtransport vanuit Beuningen naar Nijmegen is bekend. Vanaf 2020 zullen de vrachtwagens hun zand zestien jaar lang vervoeren naar Daanen Shipping in Nijmegen. Dat zijn de gemeente Beuningen en ontzander Boskalis deze week overeengekomen.

Lange tijd was onduidelijk er een nieuwe loswal gemaakt zou worden bij het Maas-Waaskanaal of dat de bestaande loskade van Daanen gebruikt zou worden. Daarvoor moet de bestaande omgevingsvergunning milieu wel uitgebreid worden. De gemeente Nijmegen heeft eerder al aangegeven dat ze daaraan wil meewerken. Volgens de gemeente Beuningen is er nog voldoende rechtsbescherming voor omwonenden en belanghebbenden. 

Route bekend

De klasseerinstallatie waarin het gewonnen zand gesorteerd wordt, komt vlakbij afvalverwerker ARN.  Vanuit die locatie is de route voor de zandwagens het kortst waardoor er minder overlast is voor omwonenden.

Uit de keuze voor de locatie van de klasseerinstallatie en de loskade volgt ook de meest logische route voor het transport van de vier zandauto’s die op en neer gaan rijden. De route van de vrachtwagens loopt vanaf de Nieuwe Pieckelaan, Hogelandseweg, Lindenhoutseweg naar de loskade aan de Westkanaaldijk en weer terug via dezelfde route.

De tekst gaat verder onder de foto:

Foto: Omroep Gelderland

Extra kosten voor vervoer per vrachtwagen

Nu er definitief wordt afgezien van vervoer via een transportband zijn ook de extra kosten voor vervoer per vrachtwagen bekend. Dat kost ruim 4 miljoen extra, maar dat past binnen de afspraken die de gemeenteraad van Beuningen daarover begin dit jaar heeft gemaakt. 

Zie ook:

Meer over dit onderwerp:
De Belofte Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: