Nieuws

Duurzaamheidslening wegens succes verlengd

Inwoners van Ede kunnen de komende jaren gebruik blijven maken van de gemeentelijke lening om hun woning te verduurzamen. De mogelijkheid om te lenen wordt verlengd tot en met 2020. Dit stelt de gemeente Ede dinsdag in een persbericht. © Pixabay
EDE - Inwoners van Ede kunnen de komende jaren gebruik blijven maken van de gemeentelijke lening om hun woning te verduurzamen. De mogelijkheid om te lenen wordt verlengd tot en met 2020. Dit stelt de gemeente Ede dinsdag in een persbericht.
Tegelijkertijd wordt als het aan de gemeente ligt de regeling om te lenen uitgebreid en vernieuwd. Zo kunnen ook huurders de lening aanvragen. Daarnaast is de lijst aangevuld met maatregelen die te maken hebben met aardgasvrij wonen. Nieuw is dat de aanschaf van een pelletkachel uit de lijst verdwijnt.

Ede in top 5 verstrekken duurzaamheidslening

De gemeentelijke lening voor duurzame maatregelen is een succes. Vanaf begin 2016 zijn volgens de gemeente 450 leningen verstrekt aan particuliere woningeigenaren, Verenigingen van Eigenaren, kerken en sportverenigingen. De aanvragers hebben in totaal voor 3,4 miljoen euro in duurzame maatregelen geïnvesteerd. Ede staat daarmee in de top 5 van alle gemeenten die zo’n lening verstrekken.

Lening helpt bij verduurzaming Ede

Wethouder duurzaamheid Lex Hoefsloot legt uit: ‘Deze lening helpt mensen om hun woning of pand energiezuiniger te maken en/of zelf duurzame energie op te wekken. Dat helpt echt, via je huis of kantoor kun je veel doen om Ede duurzamer te maken. Hoefsloot wil uiteindelijk in 2050 net zoveel duurzame energie gebruiken als opwekken. ‘Dat is een flinke opgave, maar het kan als we samen de schouders eronder zetten.’

Aanvragen

De lening voor duurzame maatregelen kan worden aangevraagd bij de gemeente en wordt verstrekt door de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten. (SVn). Meer informatie over de lening en mogelijke maatregelen is te vinden op www.ede.nl/duurzaamheid en www.ede-natuurlijk.nl.