Nieuws

Arnhemmers krijgen 1000 euro als ze hun oude diesel laten slopen

Vervuilende dieselauto's zijn per 1 januari 2019 niet meer welkom in het centrum van Arnhem. Om eigenaren van zo'n oude wagen tegemoet te komen, stelt de gemeente 1000 euro sloopsubsidie beschikbaar. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Vervuilende dieselauto's zijn per 1 januari 2019 niet meer welkom in het centrum van Arnhem. Om eigenaren van zo'n oude wagen tegemoet te komen, stelt de gemeente 1000 euro sloopsubsidie beschikbaar.
Arnhemmers die binnen de milieuzone wonen en ondernemers die een eenmanszaak in de zone hebben, kunnen gebruikmaken van de sloopregeling. Er kan een subsidie aangevraagd worden van 1000 euro als zij hun oude dieselauto laten slopen.

Vrees voor lappendeken

Het verbod op vervuilende diesels van vóór 1 januari 2005 moet de luchtkwaliteit in Arnhem verbeteren. Tegenstanders, waaronder de KNAC (Koninklijke Nederlandse Automobiel Club) ziet niets in het plan. Zij vrezen bovendien een lappendeken omdat gemeenten verschillende regels hanteren. Ook staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Milieu) riep Arnhem op om gas terug te nemen bij het invoeren ervan.
Wie straks toch de milieuzone in rijdt, riskeert een boete van 230 euro. 
Bekijk hier het gebied waar de milieuzone vanaf 1 januari van kracht is.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!