St Jansdal enige kandidaat voor doorstart IJsselmeerziekenhuizen

HARDERWIJK - Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk is nog de enige partij waarmee wordt gesproken over een doorstart van de MC IJsselmeerziekenhuizen in Flevoland. St Jansdal wil een groot gedeelte van de ziekenhuiszorg in Lelystad overnemen. Voor een ander deel van de zorg zullen inwoners van Lelystad naar Harderwijk moeten.

Er is wel een groot aantal biedingen op (onderdelen van) het ziekenhuis ontvangen, maar: 'Gezien het belang van goede zorg in de regio gaat de voorkeur uit naar een potentiële kandidaat die een substantieel deel van de zorg wenst te continueren', aldus een woordvoerder van de IJsselmeerziekenhuizen.

De keus is daarom op ziekenhuis St Jansdal gevallen om verder te onderhandelen over de mogelijke doorstart. De uitkomst zou nog deze week duidelijk moeten worden. Met andere kandidaten wordt voorlopig niet meer gesproken. 

Zorg wordt afgebouwd

De zorg in de IJsselmeerziekenhuizen wordt nu vanwege het faillissement afgebouwd. Bij overeenstemming over een doorstart, komt er meteen een plan om de werkzaamheden weer op te bouwen en voort te zetten.

Omroep Flevoland sprak met curator Alice van der Schee en volgens haar is er nog geen handtekening gezet. Maar ze zou het nieuws niet hebben gebracht als er geen vertrouwen was op een positieve uitkomst. Zij lichtte vanmiddag het personeel in over de stand van zaken, maar de medewerkers waren teleurgesteld dat er nog geen absolute zekerheid is.

Minister tast in buidel

Minister Bruins is blij dat er een geïnteresseerde en betrouwbare partij is die de MC IJsselmeerziekenhuizen wil overnemen, zo laat zijn woordvoerder weten. De minister benadrukt dat een oplossing gewenst is die langdurig zekerheid biedt voor de zorg in Lelystad en omgeving. Hij wacht af hoe de onderhandelingen met de curator verlopen, meldt Omroep Flevoland.
Bruins heeft al eerder met St Jansdal gesproken en aangeboden dat hij jaarlijks maximaal 4,4 miljoen euro beschikbaar heeft voor de spoedeisende hulp en acute verloskunde in Lelystad.

Zie ook:
Extra spreekuren en bedden in Harderwijk na faillissement ziekenhuizen

St Jansdal: volledig ziekenhuis niet haalbaar in Lelystad

Patientenraad St Jansdal positief over plan voor overname zorg Lelystad

Ziekenhuis St Jansdal moet uitbreiden bij overname MC Zuiderzee

Ziekenhuis Harderwijk wil ziekenhuiszorg Lelystad overnemen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Harderwijk Harderwijk Zorg Nieuws
Deel dit artikel: