Nieuws

Weekmarkt in Lichtenvoorde naar centrum

LICHTENVOORDE - De weekmarkt in Lichtenvoorde wordt vanaf het voorjaar van 2019 op een andere locatie gehouden. De markt verhuist, na het doorlopen van de nodige gemeentelijke procedures, naar het centrum van het dorp.
'Hiermee willen we de economie en de aantrekkelijkheid van het kernwinkelgebied in Lichtenvoorde verbeteren', zegt wethouder Marieke Frank van Oost Gelre over deze stap. De huidige locatie van de markt, aan de Dijkstraat, wordt in het nieuwe collegeprogramma ingekleurd als woonstraat.
De nieuwe locatie van de weekmarkt is op het marktplein, van de Korte Rapenburgsestraat tot de Varkensmarkt. Volgens de gemeente wordt de oude locatie tijdens evenementen nog wel gebruikt.
Voordat de nieuwe locatie in gebruik kan worden genomen, moet er eerst nog een verkeersbesluit worden genomen, een omgevingsvergunning worden aangevraagd en een opstellingsplan worden gemaakt. Als ook de nieuwe elektra-aansluitingen zijn geplaatst, kan de markt in het voorjaar van 2019 plaatsvinden op de nieuwe locatie.