Bewoonster (77) gaat achter inbrekers aan na explosie

WAGENINGEN - Een 77-jarige bewoonster van het flatgebouw in Wageningen waar dinsdagochtend inbrekers met explosieven toesloegen, is achter de daders aan gegaan. De vrouw bedacht zich geen moment toen ze wakker schrok van twee knallen.

Aanvankelijk dacht ze dat haar bovenbuurman was gevallen, maar al snel zag ze rook in de gang en hoorde ze twee inbrekers rommelen in de lift. 'Ik heb direct geroepen dat ze weg moesten gaan', vertelt de bewoonster. 'Ik liep in mijn ochtendjapon, zo vlug ging het.'

Kijk hier naar de reportage (de tekst loopt door onder de video):

Daar bleef het niet bij. De vrouw ging tot op de parkeerplaats achter de inbrekers aan. 'Ik had geen spanning, ben er gewoon automatisch achteraan gegaan. Gek is dat, hè?', vertelt ze enkele uren na het avontuur. Ze zag de daders uiteindelijk vertrekken met grote zwarte zakken met een zware buit erin. 

De tekst gaat verder onder de foto.

De beschadigde deur. Foto: Omroep Gelderland

'Gewoon naar de voorstelling'

Veel indruk lijkt het avontuur niet te maken. 'Nee, ik zit nu lekker koffie te drinken en ga vanmiddag naar een mooie voorstelling', zegt de 77-jarige. Door haar oude vak als verpleegkundige zegt ze niet zo snel in paniek te raken. 'Maar van mijn vriendinnen mag ik het niet meer doen!'

Verslaggeefster Vera Eisink in gesprek met de vrouw:

Twee inbrekers forceerden omstreeks 05.00 uur de deur van een appartement op de achtste verdieping van de seniorenflat. Dat deden ze met zwaar illegaal vuurwerk. De daders wisten ondanks een burgernetbericht te ontkomen. Over de buit is vooralsnog weinig bekend.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Wageningen Wageningen Nieuws
Deel dit artikel: