Kappersbranche gepikeerd door uitspraken burgemeester Apeldoorn

APELDOORN - De kappersbranche is niet gelukkig met uitspraken van de Apeldoornse burgemeester John Berends. Berends noemt het verdacht dat er zoveel kapperszaken in zijn stad zijn: 264. Een kapperszaak zonder klanten zou een dekmantel kunnen zijn voor witwaspraktijken.

'Ik begrijp dat hij zich zorgen maakt over kapsalons die zich niet aan de regels houden, dat doen wij ook. Zeker als het rotte appels zijn, zouden wij zeggen: verwijder ze', zegt Harrie Jager van de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie.

'Ik vind het alleen jammer dat hij dat op voorhand doet, zonder dat er onderzoek gedaan is en zonder dat hij precies weet om welke aantallen het gaat.' 

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

'U mag ervan uitgaan dat er iets speelt'

Berends: 'Ik ga natuurlijk niet in detail treden, maar u mag ervan uitgaan dat er iets speelt als ik zoiets wereldkundig maak. Maar er zijn ook andere branches waar het speelt.' Stigmatisering ligt op de loer, erkent Berends. 'Tegelijkertijd vind ik dat ik ook dingen moet signaleren en op de agenda moet durven zetten. En dit is er één van.'

Uit onderzoek blijkt dat er in Apeldoorn zo'n 80 ondernemingen zijn waar wellicht een luchtje aan zit. Twaalf van die ondernemingen worden nu door de gemeente onder het vergrootglas gelegd. Hoeveel kapperszaken daarbij zitten, is niet bekendgemaakt.

Zie ook: Apeldoorn gaat twaalf gevallen van ondermijning uitzoeken

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Nieuws
Deel dit artikel: