Verdachte zware mishandeling dominee houdt rechtszaak op

ARNHEM - De zaak tegen de verdachte van de ernstige mishandeling van dominee Ebi Wassenaar in Rhenoy (gemeente Geldermalsen) is uren vertraagd. De 50-jarige pianostemmer uit Tricht wilde niet naar de rechtbank komen, maar moet van de rechter toch verschijnen. De man wordt daarom opgehaald uit de gevangenis in Scheveningen.

De verdachte zou de dominee in november vorig jaar zo zwaar hebben mishandeld dat ze een hersenbloeding opliep. Het slachtoffer is sindsdien halfzijdig verlamd. De verdachte zelf lag ook lange tijd in het ziekenhuis. Hij raakte volgens justitie levensgevaarlijk gewond bij de mishandeling.

Verslaggever Annemieke Schakelaar vertelt over de vertraging die de zaak oploopt:

Zware mishandeling

Wassenaar zou een afspraak hebben gehad met de pianostemmer. Omdat die afspraak zo lang duurde, ging de huisgenote van de dominee kijken. Deze vrouw vond de 64-jarige Wassenaar in een plas bloed. Ze werd daarop naar het ziekenhuis gebracht.

De dag van de mishandeling, een tijdlijn:

Niet veel later verleenden agenten eerste hulp aan een gewonde man die werd gevonden bij een boerderij bij Wadenoijen, 18 kilometer verderop. Het bleek om de verdachte van de zware mishandeling te gaan.

Pianostemmer ontkent

Op de mouw van de pianostemmer zijn DNA-sporen gevonden van de dominee. Zijn advocaat Jan Peter van Schaik zei bij een eerdere rechtszitting dat zijn cliënt de mishandeling ontkent.

De zaak wordt dinsdag inhoudelijk behandeld. Naar verwachting komt de officier van justitie dan ook met een strafeis voor poging tot moord.

Zie ook: Pianostemmer ontkent mishandeling dominee; advocaat wil meer onderzoek dna-sporen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: