Nieuws

VIDEO: Oplichter steelt duizenden euro's van ziekenhuisbezoekers

Meerdere bezoekers van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem zijn het slachtoffer geworden van een babbeltruc. De dader maakte met gestolen bankpassen duizenden euro's buit. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Meerdere bezoekers van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem zijn het slachtoffer geworden van een babbeltruc. De dader maakte met gestolen bankpassen duizenden euro's buit.
Het gaat zeker om drie gevallen. De politie toont bij Bureau GLD beelden van de dader. Hij kijkt eerst de pincode af als de bezoekers hun parkeerkaartje afrekenen bij de automaat.
Vervolgens benadert hij de slachtoffers als ze in hun auto stappen. De man vertelt dat ze geld hebben laten vallen of hij wil geld wisselen. Uiteindelijk komt de portemonnee tevoorschijn, waarna de man op slinkse wijze de pinpas bemachtigt. Later wordt daarmee geld opgenomen.
Bekijk de bewakingsbeelden (tekst gaat verder onder de video):
Oplichter steelt duizenden euro's van ziekenhuisbezoekers
De betaalautomaat bij Rijnstate is inmiddels aangepast. Zo is er een privacystreep aangelegd, worden mensen gewaarschuwd en is er folie op de pinautomaat gelegd. Ook zijn de bomen gesnoeid zodat de camera beter zicht heeft.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!