Nieuws

Voor Kerst worden 178 nieuwbouwwoningen opgeleverd in Ede

De Huygensstraat in de Uitvindersbuurt
Woningbouwvereniging Woonstede wil voor de kerstperiode vier nieuwbouwprojecten opleveren. De Uitvindersbuurt in Ede Zuid is één van die projecten. © Woonstede
EDE - Woningbouwvereniging Woonstede wil voor de kerstperiode vier nieuwbouwprojecten opleveren. De Uitvindersbuurt in Ede Zuid is één van die projecten.
Vorige week werd een kijkmiddag gehouden voor de appartementen. De 29 eengezinswoningen aan het Huygensstraat en de Doornlaan zijn een stap verder, die worden vanaf deze week opgeleverd. 

Bijna Energieneutraal gebouwd

De woningen zijn volgens Woonstede Bijna Energieneutraal Gebouwd (BENG). Dat wordt gerealiseerd door driedubbel glas, zonnepanelen en aansluiting op het groene warmtenet. Enkele straten verderop worden ook woningen opgeleverd, die horen bij het project de Blokken.
Tussen de Zanderijweg en de Verlengde Blokkenweg worden 26 eengezinswoningen en 19 appartementen opgeleverd. Ook de woningen in de Blokken zijn voorzien van zonnepanelen. Daarmee wil Woonstede ervoor zorgen dat woningen qua totale woonlasten betaalbaar blijven.

Verbouwde kantoorpanden populair

Er komen ook extra appartementen bij, zoals aan het Zuidplein nabij het station. Daar heeft Woonstede voor het eerst een voormalig kantoorgebouw verbouwd tot appartementengebouw. Het gebouw moest grondig worden verbouwd om bewoning mogelijk te maken. Zo moest het gebouw opnieuw worden ingedeeld in 25 zelfstandige appartementen. Elk appartement kreeg eigen voorzieningen zoals een keuken, badkamer en verwarming. Ook zijn op de verdiepingen balkons aangebracht. De appartementen zijn volgens de woningbouwvereniging erg in trek.Vorige week werden aan de Bunschoterhof al 55 appartementen opgeleverd voor senioren. Omdat deze doelgroep vaak eengezinswoningen verlaten, zijn seniorenwoningen volgens Woonstede noodzakelijk voor de doorstroming.