Nieuws

Herdenking Poppy Day

Ook dit jaar werd op 11 november op de begraafplaats aan de Eperweg in Nunspeet stilgestaan bij oorlogsslachtoffers tijdens de Poppyday (ook wel Remembrance Day genoemd). De jaarlijkse herdenkingsceremonie wordt op die datum gehouden, omdat op 11 november 1918 de Eerste Wereldoorlog eindigde. © RTV Nunspeet
NUNSPEET - Ook dit jaar werd op 11 november op de begraafplaats aan de Eperweg in Nunspeet stilgestaan bij oorlogsslachtoffers tijdens de Poppyday (ook wel Remembrance Day genoemd). De jaarlijkse herdenkingsceremonie wordt op die datum gehouden, omdat op 11 november 1918 de Eerste Wereldoorlog eindigde.
De herdenkingsceremonie vond plaats bij de Britse Oorlogsgraven op de begraafplaats Nunspeet-Oost. Er werden kransen gelegd en traditiegetrouw verzorgden de Pipes en Drums van The Seaforth Highlanders uit Voorthuizen de muzikale omlijsting. 
Wethouders Marije Storteboom, Gert van den Berg en Mark van de Bunte legden een krans namens de gemeente Nunspeet, gevolgd door een vertegenwoordiger van de Engelse ambassade, schoolkinderen en een aantal veteranen.
De herdenking wordt jaarlijks georganiseerd door het Contact Oud Mariniers, de Bond van Wapenbroeders en de Vereniging van Oud Militairen en Veteranen.