CDA-raadslid Ine van Burgsteden fietst voor bestrijding hiv door Zuid-Afrika

ARNHEM - Fractievoorzitter Ine van Burgsteden (CDA) fietste de afgelopen week 10 dagen door Zuid-Afrika om geld in te zamelen voor Orange Babies. Deze Nederlandse organisatie zet zich in voor een hiv-vrije wereld.

Orange Babies is in 1999 opgericht met als voornaamste doel zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika te helpen. De organisatie geeft aan steun te bieden aan kinderen die geïnfecteerd zijn met het virus of er direct mee te maken hebben.

Van Burgsteden fietste mee met de 'Grand Tour 2018' waarbij ze 10 dagen lang 40 kilometer per dag door Zuid-Afrika fietste en aan verschillende projecten deelnam. De teller van haar actie staat momenteel op een kleine 5.000 euro, 

'Wij hier in Nederland vinden het al vrij normaal dat je met hiv kunt leven en oud kunt worden. Dit is in Afrika zeker nog niet het geval. Ik heb maaltijden uitgedeeld op scholen. We hebben ook een project met grootmoeders meegemaakt, dit zijn echt wel stevige dames en wat zij zeggen gebeurt dan ook in die gemeenschap. Wat indruk maakt, is gewoon de enorme dankbaarheid die iedereen heeft voor het feit dat je aandacht voor ze hebt en je best doet om geld in te zamelen zodat ze weer verder kunnen', aldus Van Burgsteden.

Meer over dit onderwerp:
RTV Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: