De Graafschap hoopt onaantastbaar PSV te kunnen verrassen

DOETINCHEM - De Graafschap acht zichzelf in staat zaterdag te stunten tegen het nog ongeslagen PSV. Henk de Jong gaf geen definitieve opstelling voor het duel op de stijf uitverkochte Vijverberg.

Zeker is dat Frank Olijve niet aan de aftrap verschijnt. De middenvelder brak zijn neus na een wilde en gemene actie van AZ-speler Idrissi. Vrijdag trainde Olijve met een speciaal masker. Zijn vervanger zal waarschijnlijk Furdjel Narsingh zijn. Met zijn snelheid hoopt De Graafschap PSV op de counter te verrassen. 'Dat zou zomaar kunnen', zegt trainer Henk de Jong over de optie Narsingh.

Verder blijft trainer Henk de Jong kiezen voor een defensieve tactiek, maar wel andere accenten. De Graafschap wil voor het eigen publiek meer van de eigen goal afspelen en meer creëeren. 'Maar we moeten wel compact spelen tegen PSV, dat lijkt me ook logisch.'

De tekst gaat verder onder de video:

PSV alleen onklopbaar in eredivisie

De Graafschap begon dit seizoen met een stunt tegen Feyenoord. 18 jaar geleden won het thuis voor het laatst van PSV (2-0). PSV is uitgeschakeld in de Champions League en ligt ook al uit de beker. Daarnaast verloor het strijd om de Super Cup. In de eredivisie echter liet de ploeg van trainer Mark van Bommel nog geen punt liggen. De Graafschap staat 15e. Het won drie keer (Feyenoord, Willem II en Exelsior) en verloor zeven keer.  

Vermoedelijke opstelling: Jurjus, Owusu, Straalman, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Bakker, El Jebli, Klaasen; Narsingh, Serrarens.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem Doetinchem Nieuws
Deel dit artikel: