Nieuws

Busje met drugsvaten klemgereden op A1 bij Twello

De politie heeft vrijdagmiddag een bestelbusje met grote drugsvaten op de snelweg A1 klemgereden. In verband met de inhoud van het busje is de afrit naar de N791 afgesloten. © News United / Rens Hulman
TWELLO - De politie heeft vrijdagmiddag een bestelbusje met grote drugsvaten op de snelweg A1 klemgereden. In verband met de inhoud van het busje is de afrit naar de N791 afgesloten.
Agenten kwamen het busje op het spoor na een kentekenscan en maanden de bestuurder tot stoppen. De man uit Eindhoven ging er echter vandoor. Hij werd na een korte achtervolging klemgereden ter hoogte van Twello. De bestuurder van het busje kon daarop worden aangehouden. Bij de actie is een politievoertuig beschadigd geraakt.
De Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar de vaten. De inhoud bleek drugsafval te zijn. Ook stonden er volgens de politie enkele vaten in het voertuig met grondstoffen voor het maken van drugs. 

Tweede verdachte voortvluchtig

Op parkeerplaats De Paal, enkele kilometers voor Twello, is een tweede busje aangetroffen. De bestuurder van dat busje is op de vlucht geslagen en vooralsnog niet meer aangetroffen. In dit busje werden ook enkele vaten aangetroffen.
In verband met de zoekactie vliegt een politiehelikopter boven de omgeving.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!