Windmolenproject langs Pleijroute loopt vertraging op

ARNHEM - Het windmolenproject Koningspleij langs de Pleijroute (N325) bij Arnhem loopt vertraging op. De Raad van State heeft nog steeds geen uitspraak gedaan in een zaak die was aangespannen door de gemeente Westervoort.

David Willemsen van Rijn en IJssel Energiecoöperatie, één van de initiatiefnemers van windpark Koningspleij, zegt dat de vier windmolens langs de Pleijroute op zijn vroegst eind volgend jaar kunnen draaien. Eerder was de verwachting dat begin volgend jaar haalbaar zou zijn. 'Vertraging is nooit leuk. Het wordt zo alleen maar duurder.'

Zomervakantie en omvangrijk dossier

De zaak bij de Raad van State diende 20 juli. Normaal gesproken doet de Raad van State binnen zes weken uitspraak, maar door de zomervakantie en de omvang van het dossier lukte dat niet. Het is nog niet bekend wanneer de uitspraak komt. 'Die kan nu elke woensdag komen', zegt een woordvoerster van de Raad van State.

Westervoort vindt dat Arnhem te weinig rekening heeft gehouden met de inwoners van Westervoort. De gemeente maakt zich onder meer zorgen over geluidsoverlast en slagschaduw. Willemsen zei eerder dat hij verwacht dat de bezwaren van Westervoort van tafel worden geveegd. 'Ik ga ervan uit dat we ons werk goed hebben gedaan. Er liggen 1500 pagina's onderzoek aan ten grondslag.'

Zo komt het er ongeveer uit te zien langs de Pleijroute (de tekst loopt door onder de video):

Voorinschrijving nog open

Drie van de vier windturbines zijn een burgerinitiatief. 536 mensen hebben zich inmiddels aangemeld voor een aandeel. De voorinschrijving blijft voorlopig nog open.

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: