Extra spreekuren en bedden in Harderwijk na faillissement ziekenhuizen

HARDERWIJK - Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk stelt de komende tijd extra bedden beschikbaar voor patiënten. Aanleiding is het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen, met een locatie in Lelystad. Ook komen er meer spreekuren in een aantal poliklinieken, waaronder verloskunde en gynaecologie.

Het ziekenhuis zet waar nodig extra medewerkers in. 'Gedeeltelijk gebeurt dit met medewerkers en medisch specialisten die hebben aangegeven dat zij tijdelijk meer willen gaan werken. Daarnaast wordt extra personeel geworven en aangesteld', aldus het ziekenhuis. De afgelopen weken zijn al meerdere patiënten uit Lelystad bevallen in St Jansdal.

Het Harderwijkse ziekenhuis krijgt naar eigen zeggen veel vragen van inwoners van Flevoland. Het gaat dan patiënten en sollicitanten. Voor hen is een speciale informatielijn geopend. 

Duidelijkheid over doorstart

De curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen hopen begin volgende week meer duidelijkheid te kunnen geven over een doorstart. Woensdag lieten ze in een verklaring weten in gesprek te zijn met diverse serieuze kandidaten die een plan hebben voor zo'n doorstart.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Harderwijk Harderwijk Gezondheid Nieuws
Deel dit artikel: