Meer kans op een zitplek: treinen Nijmegen-Schiphol worden langer

NIJMEGEN - Vanaf volgend najaar gaan er tussen Nijmegen en Schiphol langere treinen rijden. Dat is drie jaar eerder dan gepland. Vooral tussen Utrecht en Amsterdam is het erg druk in de trein.

Op dit moment kunnen er op het traject treinen met maximaal tien treinstellen rijden. Door een verbouwing bij het station in Nijmegen worden dat er in de spits twaalf, meldt staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Dat betekent een uitbreiding van 200 stoelen.

Spoorbeheerder ProRail was al van plan het station aan te passen, maar vervroegt dit op verzoek van de staatssecretaris en de provincie Gelderland met drie jaar.

Van Veldhoven noemt de maatregel noodzakelijk om de trein aantrekkelijk te houden. 'Staan in de trein doet iedereen natuurlijk het liefst zo min mogelijk. Met NS en ProRail zijn we hard bezig om de komende jaren meer treinen per uur te laten rijden op alle drukke stukken spoor. Maar door langere treinen in te zetten, kunnen we ook voordat al die treinen rijden al iets betekenen voor reizigers die nu te maken hebben met drukte.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: