Nieuws

Mountainbiker met pistool verraadt zichzelf

De politie Arnhem-Zuid deed in de nacht van dinsdag op woensdag een opvallende ontdekking toen zij een mountainbiker aanhield die zonder licht fietste. De man bleek een vuurwapen op zak te hebben. © Politie Arnhem-Zuid / Facebook
ARNHEM - De politie Arnhem-Zuid deed in de nacht van dinsdag op woensdag een opvallende ontdekking toen zij een mountainbiker aanhield die zonder licht fietste. De man bleek een vuurwapen op zak te hebben.
Agenten reden rond 01.25 uur over de Huissensestraat, ter hoogte van winkelcentrum De Drieslag, toen een mountainbiker hen tegemoet reed. Omdat hij geen licht voerde, draaiden de agenten om en reden achter de man aan om hem daarvoor te bekeuren.

Zenuwachtig

'Op het moment dat wij de man aanspraken reageerde hij direct heel zenuwachtig. Hij had duidelijk iets te verbergen. Omdat de man ons geen identiteitsbewijs kon tonen hebben wij een identiteitsfouillering toegepast', geeft de politie aan via Facebook.
Bij de fouillering troffen de agenten een pistool aan in één van de jaszakken van de man. Daarop is hij aangehouden. Zijn vuurwapen is in beslag genomen. Het is niet duidelijk waarom de man met een wapen rondfietste.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!