Kermisfamilie Eckelboom al 200 jaar actief: 'Opa was een fakir'

RUMPT - De geschiedenis van de kermisfamilie Eckelboom uit Rumpt gaat ver terug. Volgens de overlevering zijn ze al vanaf begin 1800 actief op kermissen in Nederland en België. Paard en wagen zijn inmiddels ingeruild voor grote vrachtwagens vol spullen, maar de verhalen over vroeger worden nog altijd gekoesterd.

De gedachten gaan terug naar de tijd waarin er nog geen mega-attracties waren en de kermis nog variété was. Zo maakte opa Eckelboom furore als fakir in Het geheim van den Magiër. Mensen moesten een handtekening op een leeg veel papier zetten, dat opa daarna in een fles stopte. De brief kwam er vervolgens, voorzien van signatuur, weer uit met een tekst over de toekomst, een soort horoscoop.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Familie Eckelboom

Mien Eckelboom denkt met veel plezier terug aan de verhalen die haar vader Karel vertelde over opa fakir. Karel Eckelboom zette zich gedurende zijn leven in voor het behoud van de nostalgische kermis. Hij kocht attracties uit een ver verleden op en restaureerde ze vakkundig. In 2004 won hij de de prestigieuze Europese Golden Pony Award voor al zijn inspanningen.

In Kermis met de Eckelboompjes vertelt Mien Eckelboom vol liefde over haar grootvader en vader.

Donderdagavond vanaf 17.35 uur bij Omroep Gelderland.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip, opmerking of een foto of video gemaakt? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Geldermalsen Kermis Nieuws
Deel dit artikel: