Willem Marisflat eerste aardgasvrije hoogbouwflat in Ede

EDE - De Willem Marisflat in Ede Zuid heeft volgens Woonstede een belangrijke nieuwe stap gezet in duurzaamheid, dit meldt de woningcoöperatie dinsdag in een persbericht. Het is volgens Woonstede de eerste bestaande hoogbouwflat in Ede die volledig aardgasloos is geworden.

Woensdag gaf Marian Teer directeur van Woonstede, Ruurd Kamphuis van de bewonerscommissie Willem Maris een oorkonde om hem te feliciteren. 

Woonstede zegt de stap samen met de bewoners gemaakt te hebben. Toen Woonstede in 2016 aan de bewonerscommissies in Ede Zuid vroeg wie mee wilde denken over nieuwe duurzame stappen, stak de bewonerscommissie Willem Maris de hand op.

Testcase

De Willem Marisflat werd eerder al aangesloten op het groenewarmtenet Ede voor verwarming en warm tapwater. Ook kreeg de flat in 2018 zonnepanelen op het dak. Volgens Woonstede werd de overstap naar elektrisch koken zo kleiner.

Andere projecten

De nieuwbouwprojecten van Woonstede worden al aardgasloos opgeleverd, ook bij renovaties wordt gekeken hoe de overstap kan worden gemaakt. Zo worden de 50 gerenoveerde woningen aan de Kolkakkerweg straks aardgasvrij opgeleverd.

Volgende week meer over de eerste aardgasvrije hoogbouwflat in EDE TV Nieuws.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Omroep Ede Ede Milieu Nieuws
Deel dit artikel: