Nieuwe woonwijk in de maak op voormalig Somaterrein

EDE - Het voormalige Somaterrein wordt een nieuwe woonwijk, als het aan de gemeente Ede ligt. Er komen tussen de 113 en 118 woningen. De gemeente heeft met woningcorporatie Woonstede en de ontwikkelende bouwer Bébouw Midreth uit Mijdrecht dinsdag afspraken gemaakt om de woningen te realiseren en de koopovereenkomst getekend op het Somaterrein.

Woonstede en Bébouw Midreth gaan de komende maanden de definitieve bouwplannen maken, Die moeten in het voorjaar van 2019 klaar zijn, zodat de bouw na de zomer van 2019 kan beginnen. De bouw van alle woningen duurt ongeveer een jaar.

Mix van woningen in sociale- en vrije sector

Op het Somaterrein worden tussen de 55 en 60 woningen in de vrije huur- en koopsector gerealiseerd. Tenminste 16 woningen worden in de middenhuur gerealiseerd. In de overige bouwplannen staat een mix van rijtjes, 2-onder-1-kap, geschakeld en vrijstaande woningen.

Met Woonstede had de gemeente in 2016 al een principe afspraak gemaakt dat Woonstede sociale woningen zou gaan bouwen op het Somaterrein. Volgens het voorlopige bouwplan van Woonstede worden dat 28 appartementen en 28 rijtjeswoningen, 56 woningen in totaal. De sociale woningbouw wordt in een logische mix over het Somaterrein ontwikkeld. Directeur Marian Teer: ‘Voor Woonstede is het Somaterrein een hele belangrijk locatie. We gaan hier betaalbare, duurzame woningen realiseren en ook een mooie beeldkwaliteit. Dat is een pittige opgave, maar deze plek verdient een mooi plan.’

Woning zelf samenstellen

De verkoop van de woningen begint in het voorjaar van 2019. In De Maander worden energieopwekkende woningen in diverse typologieën gerealiseerd. Toekomstige bewoners kunnen volgens de gemeente hun ideale woning deels zelf samenstellen met een online woningconfigurator. 

 

 

 

Meer over dit onderwerp:
Omroep Ede Ede Nieuws
Deel dit artikel: