Alberto Stegeman verhoord over achterlaten nepbom in Oldebroek

OLDEBROEK - Alberto Stegeman wordt woensdag verhoord over de nepbom die hij afgelopen augustus achterliet op defensieterrein 't Harde in Oldebroek.

Voor het programma Undercover in Nederland liet Stegeman de nepbom achter in de eetzaal op de kazerne. Ook liep hij uren rond op het beveiligde terrein zonder dat het iemand opviel.

Valse bommelding

Stegeman wordt verdacht van -en verhoord over- het achterlaten van een nepbom, meldt hij op Twitter. De maximale straf hierop is vier jaar cel. 'Iemand nog een goed boek over?', grapt Stegeman. 

Volgen de onderzoeksjournalist was de uitnodiging gericht aan 'Stegeman' en niet aan Albert Bijleveld, de schuilnaam die Stegeman tijdens zijn undercoveractie gebruikte. 'Ik ga mijn best doen het doel van de reportage (aantonen dramatische beveiliging en opsporing) aan te tonen.'

Beveiliging testen

Stegeman zegt dat hij de beveiliging wilde testen. De presentator nam al vaker de beveiliging van Defensie onder de loep. Hij drong al eens binnen op vliegbasis Woensdrecht. Hij kwam toen dichtbij gevechtsvliegtuigen.

Op een kazerne in Havelte slaagde Stegeman erin om met een legervoertuig van de basis af te rijden en vorig jaar liep hij een militaire basis in Oirschot opgelopen in camouflagekleding.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Oldebroek Nieuws
Deel dit artikel: