Vermoorde en gedumpte konijnen: 'Dit is overduidelijk mensenwerk'

LICHTENVOORDE - De dierenambulance noemt het overduidelijk: de gedumpte konijnen die de afgelopen dagen zijn gevonden in Lieveld en Lichtenvoorde, zijn vermoord door mensen. 'Dit is niet door een dier gedaan', zegt een medewerker.

'Het is werkelijk verschrikkelijk. We begrijpen niet wie zoiets nu doet,' vertelt een medewerker van de Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk aan Omroep Gelderland.

'Werkelijk alles wat ze konden breken is gebroken. De botten van de dieren zijn op hele specifieke plekken gebroken, pootjes, het nekje. Ook open fracturen. Dit is overduidelijk mensenwerk'.

Reportage Regio8

Acht dode konijnen

Afgelopen zondag vond een vrouw vijf dode konijnen in een bosperceel in Lievelde. Dinsdag zijn er nog eens drie dode konijntjes gevonden in de omgeving van Lichtenvoorde. De dieren lagen in de sloot.

De dierenambulancemedewerker verwacht nog meer telefoontjes te krijgen over gedumpt konijnen. 'Mensen zijn een stuk alerter na de berichtgeving.' Volgens de dierenambulance zijn de dode konijnen geen hobbymatige dieren maar 'komen ze uit een ander circuit.'

Zie ook: Dode konijnen met 'vreselijke verwondingen' gevonden in Lievelde

Walging op social media

Op de Facebookpagina van de dierenambulance reageren mensen vol walging op de vermoorde konijnen.

Walgelijk, wordt hier zo kwaad om, zegt Nicole van Ussen op Facebook. Verschrikkelijk zeg!!! Hoe durf je zo iets te doen. Dan ben je echt ziek, schrijft Natascha Scholten Stolwijk. 
Monique Mennings vind het ook walgelijk: Wa hemme die beestjes nou misdoan? Ai gin beesten meer wil zuuk dan un oplossing of bedenk ow eigus eens goed veur daj oan beesten begin moar ga zo nie me beesten um!!!! WALGELIJK. 

'Het bericht heeft inmiddels meer dan 50.000 mensen bereikt, we hopen dat mensen iets weten en contact met ons opnemen als ze tips hebben.'


Zie ook: Nog eens drie verminkte konijnen gevonden bij Lichtenvoorde

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Lichtenvoorde Nieuws
Deel dit artikel: