Het is weer weekend! Dit zijn de leukste tips van Esther

DOESBURG - Ook dit weekend is er natuurlijk weer van alles te doen in de provincie. Heb je nog geen plannen? Ik heb de leukste tips voor je op een rijtje gezet.

In het tv-programma UIT met Esther geeft presentatrice Esther Stegeman elke donderdag uitgaanstips voor evenementen, voorstellingen en exposities in Gelderland. Elke week zet ze ook de leuke tips voor het weekend voor je op een rijtje. 

Doesburg in teken van jazz

Zo kun je in Doesburg dit hele weekend genieten van jazzmuziek tijdens Doesburg Jazz. Er zijn acht podia waar je in totaal 25 jazzconcerten kan zien. De muziekgenres lopen uiteen van de klassieke stijl van Adrian Rollini tot de folk-jazz van Bernard Brogue. Alle concerten zijn gratis te bezoeken.

Eerste editie Botte Bijl Festival

Ben je meer van stevige muziek, dan is het Botte Bijl Festival in Culemborg wel wat voor je. In de Gelderlandfabriek kun je vanaf 17.00 uur genieten van een heel divers programma. Er zijn binnen- en buitenoptredens. 

Rondleiding in kerkers Groenlo

In Groenlo kan je zaterdagmiddag een rondleiding krijgen in de zeventiende eeuwse kerkers onder het stadhuis. In 1982 werden de kerkers ontdekt. Jarenlang werd er niets mee gedaan, maar sinds een twee jaar zijn de kerkers weer open voor publiek. Er is een rondleiding mogelijk om 13:30 en om 14:30 uur. 

Op zoek naar diersporen

Heb je meer zin om boven de grond te blijven en de natuur in te gaan, dan kun je zondagmiddag meewandelen met een natuurgids in het Nationale Park de Hoge Veluwe. Samen gaan jullie op zoek naar sporen van dieren uit het park. De tocht begint om 14.00 uur.

Boeken, boeken en nog eens boeken in Zutphen

In de Oosterberg Buitensociëteit in Zutphen kun je zondag snuffelen tussen de duizenden boeken. Daar wordt tussen 11.00 en 17.00 uur de Boekenbeurs gehouden. Er is van alles te vinden: van nieuw tot tweedehands en van romans tot kinderboeken.

Het museum in!

De herfst is de ideale tijd om naar een museum te gaan. En er zijn een heleboel leuke in onze provincie! Ben je wel eens in het Brandweermuseum in Borculo geweest of bij het Nederlands Pluimveemuseum in Barneveld? Deze week ging ik voor UIT met Esther kijken bij drie leuke kleine musea in onze provincie.

Kijk hieronder naar de uitzending en laat je inspireren:

Deel dit artikel: