Nieuws

Chantage via Tinder: cel en opname geëist

Voor het online chanteren van zeven mannen is dinsdag tegen een 23-jarige man uit Ulft een celstraf geëist van drie jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Ook moet hij volgens het OM opgenomen worden in een forensisch psychiatrische kliniek. © EPA
ULFT - Voor het online chanteren van zeven mannen is dinsdag tegen een 23-jarige man uit Ulft een celstraf geëist van drie jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Ook moet hij volgens het OM opgenomen worden in een forensisch psychiatrische kliniek.
Tijdens de eerste zitting in juli eiste de officier van justitie alleen de deels voorwaardelijke celstraf voor het afpersen van zes slachtoffers. De rechtbank stelde daarna de zaak uit voor een psychiatrisch onderzoek.

Slachtoffer pleegde zelfmoord

Na berichtgeving in de media meldde zich nog een zevende slachtoffer. De verdachte werd vorig jaar in mei opgepakt, nadat een twintigjarige man uit Beilen (Drenthe) vier maanden eerder zelfmoord had gepleegd. Hij kon zijn chanteur niet meer betalen en liep radeloos de A28 op.
De verdachte deed zich op datingapp Tinder telkens voor als meisje. Hij haalde zijn slachtoffers over om naaktfoto's te sturen, waar hij hen mee afperste.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip, opmerking of een foto of video gemaakt? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!