Opvallende rechtszaak: Emile Ratelband eist dat zijn leeftijd met 20 jaar wordt verlaagd

ARNHEM - Emile Ratelband wil maandagochtend bij de familierechter afdwingen dat hij in zijn paspoort 20 jaar jonger wordt. De Arnhemse positiviteitsgoeroe is 69, maar wil 49 zijn.

Ratelband diende vorig jaar september een verzoek in bij de burgerlijke stand van de gemeente Arnhem om zijn leeftijd officieel te verlagen, maar dat werd niet gehonoreerd.

UPDATE: Ratelband over leeftijdsverandering: 'Het gaat over de vrije wil'

'Zelfs het aanpassen van je naam en geslacht kost veel moeite. Alleen als je kunt aantonen dat er sprake is van een groot misstand kan dit. Een geboorte-uittreksel aanpassen kan volgens het burgerlijk wetboek helemaal niet', sprak een gemeentewoordvoerder toen.

'Ik zeg mijn AOW ook op'

Ratelband, die zich eerder dit jaar bekeerde tot het boeddhisme, vindt dat veel mensen gediscrimineerd worden omwille van hun leeftijd. Als voorbeeld noemt hij de hoge werkloosheid boven de 55 jaar.

Omdat de Arnhemmer zich veel jonger voelt dan hij in werkelijkheid is, eist hij vanochtend bij de rechtbank dat hij twintig jaar jonger wordt verklaard. 'Niet omdat ik bang ben om oud te worden, maar omdat ik nog heel lang optimaal van het leven wil genieten. Ik zeg mijn AOW ook op', schreef hij eerder op zijn Facebookpagina.

Zie ook: 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip, opmerking of een foto of video gemaakt? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: