Nieuws

Inschrijven Zwarte Cross: 'Ooh, dit is frustrerend'

LIEVELDE - Zwarte Cross-fanaten beleefden zaterdag een spannende ochtend. Deelnemers aan de cross moesten zich inschrijven en dat bleek een waar stressmoment, want binnen 87 seconden waren alle plekken al vergeven.
Marinke Lensink zit om 11.00 uur gespannen achter haar laptop. Ze kijkt naar het inschrijfportaal van de Zwarte Cross, waar een teller afloopt tot het moment waarop kan worden ingeschreven. 3,2,1 en dan blijft hij even hangen. 'Ooh, dit is frustrerend', sist ze van achter haar laptop.
Plots wordt het scherm wit en begint een nieuwe pagina te laden. De inschrijfpagina komt tevoorschijn. De meeste gegevens zijn voorgeprogrammeerd zodat ze er in no-time doorheen kan. 'Zonder dat is het gewoon niet te doen', waarmee ze aangeeft hoe snel alle plaatsen weg zijn. 

'Nu is het afwachten'

Na alle stappen te hebben doorlopen, kijkt ze gespannen naar het scherm. Er bestaat onduidelijkheid of het gelukt is. Andere leden van de groep Jong Gelre zijn ook massaal aan het inschrijven geslagen. Met hen heeft ze contact. 'Ik wacht even af tot de ervaren Zwarte Cross-gangers zeggen dat het goed is.'

Gelukt of niet?

Na een minuut of vijf komt het verlossende appje dat het haar gelukt is, ze slaakt een zucht van verlichting. 'Nou mooi, nu nog een ontwerp maken.' 
Over twee weken moeten de ingeschreven groepen een ontwerp inleveren en krijgen ze definitief te horen of ze daarmee mee mogen doen.
De Zwarte Cross vindt in 2019 plaats op 19, 20 en 21 juli.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip, opmerking of een foto of video gemaakt? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!