Volleybalster Lonneke Slöetjes gehuldigd: 'Beetje te veel van het goede'

LICHTENVOORDE - Volleybalster Lonneke Slöetjes uit Lichtenvoorde is vanmiddag feestelijk gehuldigd op het gemeentehuis in haar woonplaats. Op de WK in Japan eindigde de Achterhoekse afgelopen weekend als vierde met het Nederlandse damesteam.

Oranje verloor zaterdag de wedstrijd om het brons van China (0-3). Hoewel de teleurstelling groot was, schreven de Nederlandse volleybalvrouwen daarmee geschiedenis, want Oranje stond nog niet eerder in de halve finale op een WK.

Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video):

Erehaag

Tijdens de huldiging op het stadhuis vormden jeugdspelers van de plaatselijke volleybalvereniging Longa’59 een erehaag voor Slöetjes.

Daarna werd ze toegesproken door onder meer burgemeester Annette Bronsvoort en sportwethouder Bart Porskamp. Slöetjes reageerde na afloop verrast. 'Ik had van een aantal mensen geen idee dat ze zouden komen. Er was echt wel een happening van gemaakt.'

'Beetje veel van het goede'

Maar een huldiging terwijl de Nederlandse dames vierde werden, dat vindt ook Slöetjes een beetje vreemd ogen. 'Wat dat betreft is dit misschien ook een beetje te veel van het goede, maar ik waardeer het wel dat zij mij willen eren als sporter van deze gemeente. Dat doet me echt wel veel.'

Daarnaast is het vanuit de gemeente geen gekke gedachte, want Slöetjes maakte behoorlijk veel indruk in Japan. 'Maar ik was liever met een medaille naar huis gegaan, dan dat ik een goed toernooi speel hoor', zo vertelt de volleybalster. 'De volgende keer dat ik gehuldigd word staan we hier met een medaille', zo belooft ze.

Eric van den Berg sprak met Slöetjes op Radio Gelderland:

De talentvolle volleybalster speelt momenteel in Turkije, maar is woonachtig in Lichtenvoorde. Behalve Slöetjes waren ook Myrthe Schoot uit Winterswijk en Celeste Plak uit Apeldoorn actief op het WK.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oost Gelre Lichtenvoorde Sport Nieuws
Deel dit artikel: