Nieuws

Burgemeester bezoekt slachtoffers woningoverval Zaltbommel

LOENEN - Burgemeester Peter Rehwinkel heeft maandag de slachtoffers bezocht van een woningoverval in Zaltbommel. In de nacht van zaterdag op zondag vielen drie gemaskerde en gewapende mannen een huis aan de Thorbeckestraat binnen. De politie hield vervolgens een klopjacht op de daders, waarbij meerdere malen geschoten werd.
Drie gemaskerde mannen kwamen rond 00.40 uur de woning aan de Thorbeckestraat binnen. Ze waren uit op geld en bedreigden de bewoners met vuurwapens. Een 15-jarige jongen die daar logeerde belde tijdens de overval vanaf het toilet zijn vader, die de hulpdiensten weer alarmeerde. 
Agenten waren er snel bij en losten schoten bij een poging om een van de mannen bij de woning aan te houden. Buurtbewoners zeggen zeker zes schoten te hebben gehoord. 

Andere verdachten nog spoorloos

De burgemeester heeft tijdens zijn bezoek betrokkenheid getoond aan slachtoffers, omwonenden en de politie die gewapend moest optreden. Hij deed dit mede namens het gemeentebestuur.
Twee verdachten van 24 en 25 jaar zijn naderhand door de politie aangehouden voor de overval. De andere betrokkene(n) is volgens de politie nog niet opgepakt.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!