Gelredag 10 november: Museum Het Valkhof, Nijmegen

NIJMEGEN - Op zaterdag 10 november is er een heel bijzondere Gelredag: u komt dan tussen 10 en 12 op audiëntie bij hertogin Maria van Gelre! Want dan is de grote tentoonstelling ‘Ik, Maria van Gelre’ in Museum Het Valkhof gratis toegankelijk voor bezoekers van de Gelredag. En dichterbij een Gelderse hertogin kunt u echt niet komen!

Het is de eerste grote expositie over Maria van Gelre ooit en u kunt er haar hele levensverhaal leren kennen. Hertogin Maria kan worden gezien als de Màxima van de 15e eeuw. Het hoogtepunt van de expositie is natuurlijk het minutieus gerestaureerde gebedenboek dat hertogin Maria heeft laten maken. Een unieke gelegenheid om twintig schitterend versierde pagina’s te bewonderen.. Maar er is veel meer: schilderkunst, een jurk, sieraden, sculpturen.. Stuk voor stuk unieke objecten waarvan er velen nog niet eerder in Nederland te zien zijn geweest.

En speciaal voor de Gelredag is ook dé Maria van Gelre-expert van Nederland erbij: professor Johan Oosterman van de Radboud Universiteit geeft deze ochtend meerdere lezingen over Maria van Gelre! En in de expositie zijn er deskundige gidsen aanwezig die al uw vragen over Maria, de Maxima van haar tijd,  en de tentoongestelde voorwerpen kunnen vertellen.

En als u nou geen genoeg van het handschrift kan krijgen, vanaf 24 november zijn er twintig andere schitterend gerestaureerde pagina’s te bekijken in het museum.

Tot zaterdag 10 november in Museum Het Valkhof! Bezoekadres: Kelfkensbos 59, Nijmegen

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: