Twee aanhoudingen bij grote brand woonboerderij Heelweg

HEELWEG - In Heelweg (gemeente Oude IJsselstreek) zijn maandagavond twee aanhoudingen verricht bij een grote brand in een werkplaats en woonboerderij. Een van de opgepakte mensen is de bewoner van de boerderij, zegt brandweerwoordvoerder Frank Lutke Schipholt. De werkplaats en boerderij kunnen als verloren worden beschouwd.

'De bewoner liep in de weg en viel de brandweer lastig, daarop is de politie gebeld en werd de man aangehouden', zegt de woordvoerder. Wie de tweede verdachte is, kan de voorlichter niet zeggen. Ook is niet duidelijk of er geweld tegen de hulpverleners is gebruikt.

Grote rookwolken

De brand veroorzaakte grote rookwolken. De brandweer probeerde het vuur te bestrijden met onder meer een hoogwerker. De brand ontwikkelde zich onvoorspelbaar en er stonden gasflessen in de werkplaats bij de boerderij.

Bekijk de beelden van de brand hier:

De brandweer heeft een watertransportsysteem opgezet en maakte gebruik van watertankwagens. 'Door de droogte kunnen we moeilijk water winnen in het gebied', aldus de voorlichter.

N18 dicht

Het huis en loods staan in de buurt van de N18, ook wel bekend als de Twenteroute. De N18 en doorgaande wegen rondom de brand bleven enkele uren afgesloten.

In de woning waren geen mensen aanwezig. Ook zijn er door de brand geen dieren in gevaar. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oude IJsselstreek Nieuws
Deel dit artikel: