Sifan Hassan genomineerd voor wereldatlete 2018

ARNHEM - Sifan Hassan is genomineerd voor de verkiezing van beste atlete van de wereld van 2018. De hardloopster uit Arnhem zit bij de tien kanshebbers op de prestigieuze prijs die de mondiale federatie IAAF heeft bekendgemaakt.

Hassan beleefde een topjaar met Europees goud op de 5000 meter en een Europees record op die afstand (14.22.34). Bij haar eerste serieuze poging op de halve marathon liep ze in Kopenhagen meteen een Europees record (1.05.15). Ook won ze zilver op de 3000 meter en brons op de 1500 meter bij de WK indoor in Birmingham.

De IAAF heeft een onlinestemming geopend voor de verkiezing die 12 november sluit. Dan wordt een shortlist van vijf atleten bekend.

Geen Europees atlete van het jaar

Die prestaties van Hassan waren ook goed voor een nominatie voor de verkiezing van Europees atlete van dit jaar, maar de Europese bond maakte vorige week bekend dat Hassan niet bij de shortlist van drie zit.

Hassan kreeg 22 november 2013 de Nederlandse nationaliteit. Ze kreeg het paspoort uit handen van de toenmalige Arnhemse wethouder Gerrie Elfrink.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: