In Bemmel zaaien ze de toekomst met oud graan

BEMMEL - Toekomst zaaien met een oude graansoort; dat gebeurde zondagmiddag op landgoed Doornik bij Bemmel. Met het opnieuw zaaien van een eeuwenoude graansoort moet de biodiversiteit verbeterd worden.

Zo'n veertig vrijwilligers deden mee met het zaaien van Ober Kulmer spelt-graan. De Doornikse Natuurakkers zijn van boer Louis Dolmans. Hij is zeer enthousiast over het toekomst zaaien. Het gebruik van verschillende soorten heeft volgens hem ook een gunstig effect op andere planten en op dieren.

Zoals de betrokken emeritus hoogleraar biologische plantenveredeling Edith Lammerts van Bueren zegt: ‘Oude rassen vormen een genetische schatkist en horen thuis op de akkers’. Het project is een initiatief van de Vereniging voor Biologisch-Dynamische Landbouw en Voeding, Stichting Zaadgoed en Stichting Demeter.

Op acht locaties in Nederland en België worden de speciale zaden gezaaid. Bemmel is de enige Gelderse locatie die deel uitmaakt van het project. 

Het zondag gezaaide graan kan in augustus 2019 geoogst worden. 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Lingewaard Bemmel Nieuws
Deel dit artikel: