Gedumpte hobbyvarkens 'Kwispel' en 'Babe' zijn gevangen

GAMEREN - Ze horen er niet thuis, maar twee rondscharrelende hobbyvarkens lieten zich de afgelopen dagen maar lastig vangen tussen Gameren en Zuilichem. Dierenarts Peter Klaver uit Dodewaard wist zaterdag een van de dieren te verdoven, maar de ander was ineens nergens meer te bekennen. Later op de avond is ook het tweede varkentje gevangen.

De twee varkens zijn vermoedelijk gedumpt door iemand die de dieren niet meer thuis wilde, aldus Klaver. Nadat de dieren waren gespot, bleek vangen nog een lastig karwei. Ze waren hun menselijke belagers steeds te slim af.

Toch werd een van beide varkens zaterdag versuft afgevoerd, na een succesvol verdovingsschot van Klaver. 'Het is een hobbyvarken van twee tot drie jaar oud, in redelijk goede conditie. Het varken is 'Kwispel' gedoopt.

Foto: Peter Klaver

De zoektocht naar het tweede varken ging door. Bij Omroep Gelderland kwam zaterdagavond een tip binnen dat het varkentje in een schuur bij een woning in Gameren zat. Na contact met de dierenarts bleek het inderdaad om het bewuste varkentje te gaan. Dit varkentje hoefde niet verdoofd te worden en kon makkelijk gevangen worden en in een kooi worden gestopt. 

Peter Klaver heeft dit varkentje de naam 'Babe' gegeven. De dieren worden goed verzorgd op een opvangadres.

Foto: Rien Wildemans

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip, opmerking of een foto of video gemaakt? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zaltbommel Nieuws
Deel dit artikel: