Nieuws

Drie auto's in vlammen op in Culemborg

CULEMBORG - In Culemborg zijn donderdagavond drie auto's in vlammen opgegaan. De voertuigen stonden naast elkaar geparkeerd op de Steven van Beusichemlaan in de wijk Parijsch-Zuid. Een vierde auto liep zware schade op.
De brand werd vlak voor middernacht opgemerkt. Een ooggetuige meldde dat de brand begon in een van de auto's en daarna oversloeg naar de andere voertuigen. De politie onderzoekt of er mogelijk sprake is van brandstichting en is op zoek naar meer getuigen en beelden van eventuele bewakingscamera's. Agenten waren vrijdag bezig met een buurtonderzoek.

Onderzoek naar branden

Culemborg is berucht om de vele branden in geparkeerde auto's. Sinds 2015 gingen al meer dan 70 auto's verloren. De gemeente en het Openbaar Ministerie (OM) trokken eerder dit jaar samen 20.000 euro uit voor de gouden tip. Die tip kwam echter nooit. Het onderzoek naar de branden staat sindsdien op een laag pitje.

'Zorgwekkend'

Toch leggen omwonenden vrijdag al snel de link naar de eerdere autobranden. Buurtbewoners werden donderdagavond opgeschrikt door knallen, waarna een van de auto's in brand bleek te staan. Die auto stond volgende bewoners al langer stil, waardoor ze niet geloven in een andere oorzaak dan brandstichting. Ze noemen de brand 'zorgwekkend'.
De gemeente Culemborg laat vrijdag weten dat de autobranden in de gemeente nog steeds de 'hoogte prioriteit' hebben. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip, opmerking of een foto of video gemaakt? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!