Raad Apeldoorn achter collegevoorstel: stop met PlusOV

APELDOORN - De raad van Apeldoorn staat raadsbreed achter het voorstel van het college om uit het leerlingenvervoer van PlusOV te stappen. De partijen lieten donderdagavond hun licht schijnen over het voorstel tijdens de raadsvergadering. Het definitieve besluit wordt door het college op 30 oktober genomen.

Via Mediapartner RTV Apeldoorn

Ook werd een aantal adviezen gegeven aan het college van burgemeester en wethouders. Zo wil de raad meer betrokken worden bij de aanbestedingen en de werkprocessen die nu zullen volgen.

Op één lijn

Na drie jaren van ophef over het leerlingenvervoer van PlusOV volgde enkele weken geleden een emotionele raadsvergadering. Apeldoorn zit inmiddels op één lijn met Deventer en Zutphen over de toekomst van het vervoer. Hierna deed het Apeldoornse college als eerste het voorstel om uit het leerlingenvervoer te stappen.

Robert van Vliet van D66 geeft aan dat ouders meer keuze moeten hebben uit zorgverleners die werken met PlusOV. De SP, de Partij van de Dieren en de PvdA vinden het belangrijk dat het vervoer weer kleinschalig wordt.

Een ander belangrijk punt is volgens de raad dat chauffeurs geen flexwerkers mogen zijn, maar een vast contract moeten krijgen. Apeldoorn zit contractueel tot 1 augustus 2019 vast aan het PlusOV. Wat er hierna gaat gebeuren, is nog onduidelijk.

Zie ook:

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: