Volleybalsters verliezen in halve finale; nu strijd om brons

YOKOHAMA - De Nederlandse volleybalsters hebben vrijdagmorgen de halve finale verloren van Servië. Dat betekent dat de ploeg, met Celeste Plak uit Apeldoorn, Lonneke Slöetjes uit Varsseveld en Myrthe Schoot uit Winterswijk zich zaterdag mogen opmaken voor de strijd om het brons.

De volleybaldames maakten het behoorlijk spannend tegen Servië. De eerste set ging met 22-25 verloren, de tweede werd met 28-26 gewonnen. Daarna sloeg Servië definitief toe. Met 25-19 en 25-23 werd Nederland uit de WK-droom geholpen.

Voor de volleybaldames is het in ieder geval wel al een gedenkwaardig toernooi. Eerder versloegen ze onder meer al de Verenigde Staten, die regerend wereldkampioen is.

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Oranje zover komt. Tot nu toe was de zevende plaats op het WK in 1998 de beste prestatie ooit voor de Oranjedames. Wel werd Nederland twee jaar geleden vierde bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Zie ook:

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Sport Nieuws
Deel dit artikel: