Nieuws

Maud Dolsma (GroenLinks): 'Arnhemse aanpak voor verward gedrag voldoet nog niet aan eisen ministerie.'

Volgens GroenLinks is er zowel landelijk als in Arnhem is een stijging te zien van het aantal meldingen van incidenten met personen met verward gedrag. Per 1 oktober 2018 moeten alle gemeenten in Nederland een sluitende aanpak hebben op dit gebied. Dat is de opdracht vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Volgens Maud Dolsma van GroenLinks voldoet de Arnhemse aanpak nog niet aan de eisen. © RTV Arnhem
ARNHEM - Volgens GroenLinks is er zowel landelijk als in Arnhem is een stijging te zien van het aantal meldingen van incidenten met personen met verward gedrag. Per 1 oktober 2018 moeten alle gemeenten in Nederland een sluitende aanpak hebben op dit gebied. Dat is de opdracht vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Volgens Maud Dolsma van GroenLinks voldoet de Arnhemse aanpak nog niet aan de eisen.
Het GroenLinks-raadslid stelde hier vragen over aan wethouder Martien Louwers (PvdA). Wat is verward gedrag eigenlijk? Hebben we in Arnhem de juiste aanpak? En voldoet deze aan de door het ministerie gestelde voorwaarden? Politiek verslaggever Huibert Veth sprak hierover met Maud Dolsma.
Volgens Dolsma moet de huidige aanpak nog worden aangescherpt. In december gaat de raad van de wethouder horen hoe dat gaat gebeuren. Ze gaf overigens aan wel vertrouwen te hebben in het college.