Tweedehands eten voor iedereen in de koelkast bij 'Thuis' in Wageningen

Eten verbindt. En dus wordt er steeds vaker samen gegeten in dorps- en buurthuizen. In Wageningen schuif je niet aan, maar wordt wel verwacht dat je zelf een gerecht mee neemt: Foodsharing. Want het hele buurthuis 'Thuis' draait op het principe van delen. Zaterdag 27 oktober staat de ‘Potluck lunch’ centraal in de tweede aflevering van Dorpshuis van het Jaar bij Omroep Gelderland.

Verspilling is uit den boze in Wageningen, een van de genomineerden voor de verkiezing. Daarom wordt op negen verschillende ‘pick up points’ voedsel opgehaald. Van groente en fruit met bruine plekken uit de supermarkt tot complete maaltijden bij restaurants of studentenverenigingen. Alles wordt gebruikt voor de maaltijden in het dorpshuis of gaat in de kast of koelkast bij 'Thuis'. Daar mag iedereen wat uit halen en meenemen naar huis.

Angelique Krüger eet mee

Ook bij de andere vijf dorpshuizen die genomineerd zijn voor Dorpshuis van het jaar wordt op ieder een eigen manier samen gegeten. Bij de één heet het Anschoev’n, bij de ander krijg je tijdens de internationale eettafel gerechten uit alle landen voorgeschoteld. Soms betaal je een kleine bijdrage, bij de ander eet je voor niets. Presentatrice Angelique Krüger schuift wekelijks in een dorpshuis aan bij de gezamenlijke maaltijd.

De zes dorpshuizen doen mee aan de verkiezing Dorpshuis van het jaar 2018. Elke zaterdagavond staat één dorps- of buurthuis in de schijnwerpers tijdens een tv-uitzending bij Omroep Gelderland. De serie wordt afgesloten met een grote finale vanuit het provinciehuis in Arnhem, te zien in de laatste uitzending op zaterdag 8 december.

De strijd om Dorpshuis van het jaar 2018 is elke zaterdag vanaf 17.20 uur (daarna ieder uur herhaald). Terugkijken kan ook via Uitzending Gemist. Volg de verkiezing ook op Facebook en via de website www.dorpshuisvanhetjaar.nl.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Het dorpshuis van het jaar
Deel dit artikel: