Zaltbommel maakt eindelijk werk van nieuw zwembad

ZALTBOMMEL - In 2021 gaat in Zaltbommel eindelijk het lang gewenste nieuwe zwembad open. Een bouwteam gaat nu aan de slag om een ontwerp voor het complex te maken.

Een eerder plan om samen met Maasdriel een nieuw binnenbad te bouwen, strandde. De gemeenteraden konden het niet eens worden over een geschikte locatie.

In het nieuwe complex aan de Oude Bosscheweg komt behalve een zwembad ook een sporthal. Het bouwteam denkt begin volgend jaar op hoofdlijnen te weten hoe het bad eruit zal gaan zien. Bij het maken van het ontwerp worden ook verenigingen en scholen betrokken.

Project moet Europees aanbesteed worden

Als in het voorjaar van 2019 een definitieve bouwtekening op tafel ligt, wordt het project aanbesteed. Vanwege de hoge kosten voor het nieuwe complex - de gemeenteraad heeft 15,5 miljoen euro - gereserveerd, moet dit volgens de regels Europees gedaan worden. De gemeente zegt wel naar mogelijkheden te zoeken om lokale partijen een rol in de bouw te geven.

Op het gebied van duurzaamheid wil Zaltbommel het hoogst haalbare. Ook wil de gemeente graag extra recreatieve elementen aan het complex toevoegen. Of een glijbaan en een bubbelbad tot de mogelijkheden behoren, weet de gemeente nog niet.

Naar verwachting start de bouw begin 2020. Tot die tijd blijft het huidige zwembad Akwamarijn in Zaltbommel open. Dat bad is verouderd en zal op termijn worden gesloopt.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zaltbommel Zaltbommel Nieuws
Deel dit artikel: