Nieuws

Moeten de woonwagenbewoners in Elst voor vannacht weg van hun plek?

Een spannende dag voor de woonwagenbewoners in Elst. Zoals het er nu uitziet, moeten zij hun plek naast de gemeentelijke milieuwerf voor 24.00 uur verlaten. © Omroep Gelderland
ELST - Een spannende dag voor de woonwagenbewoners in Elst. Zoals het er nu uitziet, moeten zij hun plek naast de gemeentelijke milieuwerf voor 24.00 uur verlaten.
Maar het kan zijn dat het allemaal zo'n vaart nog niet loopt. Advocaat Charday Huurman heeft bij de rechtbank een verzoek tot een voorlopige voorziening ingediend. Als dat wordt gehonoreerd, hoeven de woonwagenbewoners nog niet meteen weg. 'In afwachting van een zitting zou de beslissing dan mondeling kunnen worden opgeschort en kunnen de bewoners nog even op hun plek blijven zitten', verklaart Huurman.
Anders is er ook nog de mogelijkheid van een kort geding, dat mogelijk om 13.00 uur zal dienen voor de rechtbank van Arnhem. De woonwagenbewoners beseffen volgens de advocaat terdege dat ze hun huidige plek op termijn moeten verlaten. Maar ze willen dan graag een andere permanente standplaats in de gemeente toegewezen krijgen. 

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52