Overbetuwe: woonwagenbewoners moeten maandag weg zijn

ELST - De woonwagenbewoners die het voormalige woonwagenterrein naast de milieuwerf in Elst bezet houden, moeten daar uiterlijk maandag weg zijn. Dat stelt de gemeente Overbetuwe vrijdagavond.

De bewoners eisen een eigen plek en hadden daarover vrijdag een gesprek met de gemeente. Volgens een gemeentewoordvoerder was het gesprek 'constructief', maar verblijven de woonwagenbewoners illegaal op de plek naast de gemeentewerf. Daarom moeten ze daar uiterlijk maandag weg zijn. De wijkagent heeft dat de bewoners inmiddels laten weten. Als de bewoners niet vertrekken, treedt de gemeente naar eigen zeggen handhavend op.

'Niet van plan te vertrekken'

De woonwagenbewoners van de familie Struijk laten weten dat ze het er niet bij laten zitten. 'We zijn niet van plan te vertrekken en overwegen een kort geding', zegt Dennie Hagen, woordvoerder van de familie. 

De gemeente stelt overigens ook dat woonwagenbewoners net zoals alle andere inwoners recht hebben op een goed huisvestingsbeleid. 'Dit is echter op korte termijn nog niet voorhanden; hier wordt in regionaal verband aan gewerkt', schrijft de gemeente.

Zie ook: Woonwagenfamilie eist standplaats in Elst

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Overbetuwe Elst Nieuws
Deel dit artikel: