Nieuws

Proef met maximumsnelheden op A2 tussen Deil en Vught

Martinus Nijhoffbrug
Rijkswaterstaat start deze week een proef met dynamische maximumsnelheden op de snelweg A2. Het doel is om het verkeer op het stuk tussen knooppunt Empel en de Martinus Nijhoffbrug beter te laten doorstromen. © Google Street View
DEIL - Rijkswaterstaat start deze week een proef met dynamische maximumsnelheden op de snelweg A2. Het doel is om het verkeer op het stuk tussen knooppunt Empel en de Martinus Nijhoffbrug beter te laten doorstromen.
De maximumsnelheid wordt tijdens de ochtend- en avondspits en andere drukke momenten door Rijkswaterstaat aangepast naar 90 km/u. De maatregel moet ervoor zorgen dat automobilisten minder hoeven te remmen, in de hoop dat het aantal files en kop- en staartbotsingen afneemt.
De proef duurt tot en met november 2018. Er is gekozen om de proef in oktober en november uit te voeren omdat dit drukke maanden op de snelweg zijn. Als het aanpassen van de maximumsnelheid blijkt te werken, wordt de maatregel definitief ingevoerd.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52