NEC-trainer Jack de Gier waarschuwt voor onderschatting

NIJMEGEN - NEC-trainer Jack de Gier neemt de tegenstander van morgenavond in De Goffert heel serieus.

FC Eindhoven wordt zeker niet onderschat. "Ze winnen met 3-0 bij Jong Ajax, spelen uit bij Roda en thuis tegen Twente gelijk. Er zit een stijgende lijn in. Een goed team met snelle spitsen, die gevaarlijk zijn in de omschakeling. Dus wij zullen enorm op onze tellen moeten passen."

Mathias Bossaerts en Josef Kvida (foto boven) zijn er morgenavond bij, terwijl ze ook voor nationale jeugdploegen hadden kunnen spelen. "Josef had dat al eerder bekend gemaakt en Mathias zit in een bepaalde groei. In overleg met de bondscoach van Jong België hebben we besloten dat het voor hem beter is om hier te blijven, want hier speelt hij. Waarschijnlijk maakt hij bij België niet de minuten die hij hier zou maken. Joey van den Berg is nog niet fit genoeg voor de wedstrijd van morgen en voor de rest hebben we dezelfde blessures. Terry Sanniez is wel weer terug."

"Er zal wel een wijziging zijn op één positie, maar ik ga het niet omgooien. Tegen Almere hadden we 68 procent balbezit, maar we hebben de bal heel veel onnodig verloren. Almere scoorde in de omschakeling, maar ze hebben niet echt veel kansen gehad. We kwamen verdedigend minder in de problemen dan in voorgaande wedstrijden. Alleen de enige keer dat we niet scoren, dus dat kost ons dan de wedstrijd."

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: