Nieuwe cd met Bullensound uit Groesbeek

GROESBEEK - Volendam staat bekend om de Palingsound, maar Groesbeek heeft de eigen Bullensound. En die is nu vastgelegd op een nieuwe cd.

Op 20 oktober wordt het nieuwe album gepresenteerd op het marktplein van het dorp. Het is de derde verzameling Groesbeekse muziek die op deze manier wordt vastgelegd. De eerste keer was in 1984 met de lp De muzikale groeten uit Groesbeek. In 1989 volgde Groesbeek dorp vol muziek. 

De Groesbeekse zanger en liedjesschrijver Huub Arents is al tijden bezig met dit project. 'Anders dan in de voorgaande uitgaves is er nu gekozen voor een groot aantal Groesbeekse artiesten in plaats van alleen maar orkesten. Mede natuurlijk ook omdat er vooral de laatste jaren veel orkesten zijn verdwenen. Dat overigens een algeheel landelijk verschijnsel is. Toezeggingen kwamen van musici uit verschillende muziek genres, zodat het een zeer gevarieerd muziekproduct is geworden van zwoele gitaarklanken tot smartlappen en waarbij ook onze bullensound niet wordt vergeten.'

Huub Arents (rechts) en Helen Liebers

Een keur aan Groesbeekse artiesten heeft meegewerkt, onder wie Helen Liebers, Theo Gerrits, Trudy Rikken, Harm Wijnhoven, Theo Peters en Hans Weijers. De cd-presentatie begint zaterdagavond 20 oktober om 20.30 uur en veel artiesten die op de cd staan, zullen ook optreden.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: